Brija
 

STRANI KONCERTI U RIJECI

Nekad davno, sedamdesetih godina proslog stoljeca dok su u Ljubljani gostovali “Jetro Tull”, a u Zagrebu “Santana”, Eric Clapton, “Deep Purple” i “The Rolling Stones” i u Rijeci su (u Dvorani mladosti) gostovala slavna imena: Ike & Tina Turner, Suzy Quatro, “Procol Harum”, “Dr. Feelgood”, “Colloseum”, Locomotive GT”, “Matchbox”, Demis Roussos (“Aphrodite’s Child”)…

U novije vrijeme Rijeka se ponovno vraca na glazbenu kartu Europe!

Slavni Carski ruski balet Taranda iz Moskve gostovao je 10. 12. 2005. u HNK “Ivana pl. Zajca”. Vrhunski baletni ansambl kojega su 1994. godine inicijativom glasovite ruske balerine Maje Pliseckaja osnovali dotadašnji solist Boljšoj teatra Gedeminas Taranda i Nikolaj Anokine, solist plesne trupe Igora Mojsejeva, ansambl koji broji četrdesetak umjetnika koji izvode raznolik repertoar – od klasičnog i neoklasičnog baleta do suvremenih baletnih djela, u Zajc je doveo Histria festival.


U Rijeci je 30. 7. 2006. na stadionu Kantrida odrzao koncert talijanski planetarno poznati megastar EROS RAMAZZOTTI. Prema svim izvjestajima bio je to vizualno i izvedbeno izuzetno spektakularan koncert.

17.11.2007. u Dvorani mladosti u Rijeci gostovao je CARSKI RUSKI BALET sa “BOLERO”/”CARMEN”.

VELIKI KONCERT ZA CIJELU OBITELJ U DVORANI MLADOSTI
Michael Bolton & Tony Cetinski 1. ožujka u Rijeci
5.12.2007.
RIJEKA – Nakon humanitarnog koncerta “Noć za pamćenje” kojim su Jose Carreras, Michael Bolton i Tony Cetinski uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom maestra Davida Gimeneza u petak izazivali prave ovacije na otvorenoj sceni u popularnoj zagrebačkoj Ciboni, dio tog spektakla imati će prilike vidjeti i čuti uskoro i riječka publika. Prvog ožujka sljedeće godine u riječkoj Dvorani mladosti u organizaciji “ArianEntertainment” i “AlpeAdriaEntertainment”, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i medijskim pokroviteljstvom “Novog lista”, regionalne privatne televizije “Kanal Ri” i regionalne radio mreže “R-1” veliki koncert održati će američka pop zvijezda Michael Bolton i dobitnik nekoliko “Porina” za mušku vokalnu interpretaciju, hrvatski pjevač Tony Cetinski. Tony je svoj kvalitet pokazao i dokazao i duetom u pjesmi “Dolce suono” sa slavnim Jose Carrerasom, jednim od najvećih i najslavnijih živih opernih pjevača na svijetu, u kojem je, po općoj ocjeni publike i kritike, briljirao kao i u zajedničkom pjevanju u “Noći za pamćenje”. Da li se Tonyju Cetinskom, nakon dueta sa Jose Carrerasom “smiješi” i duet sa Michaelom Boltonom, što je ostavio otvorenim u nedavnom intervjuu našem listu, ostaje da se vidi.
Tonyjev najveći uspjeh dosad, osim osvajanja nekoliko “Porina” i dueta i nastupa sa Jose Carrerasom, je pobjeda na “Dori” i predstavljanje Hrvatske na Eurosongu 1994. godine sa pjesmom “Nek ti bude ljubav sva. I danas se pjevuše i rado slušaju njegovi stari hitovi “Ja sam zaljubljen”, “Prah i pepeo”, “Blago onom tko te ima”, “Nek te zagrli netko sretniji” i brojni drugi, te dueti “Morski vuk” sa Oliverom Dragojevićem i nedavni “Lagala nas mala” sa Toše Proeskim.
Michael Bolton u svojoj diskografiji ima 20 albuma. Prvi je objavio 1975. godine, a najnoviji je “Bolton Swings Sinatra” iz prošle godine. Iako je poznat kao songwriter, svjetsku slavu stekao je coverom Otisa Reddinga “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay”, kojeg je snimio 1987. godine. Bolton je poznat kao veliki humanist medju glazbenicima. Godine 1993. osnovao je fondaciju za pružanje pomoci ženama i djeci koji pate od posljedica emocionalnog, psihičkog i seksualnog zlostavljanja, odvajajući odmah u startu za rad fondacije 3,7 milijuna dolara. To je samo jedan od vidova njegovog stalnog humanitarnog angažiranja, za koje je dobio i niz vrijednih priznanja. Ovaj američki pop/rock kantautor, poznat po svojim soft rock baladama, u karijeri je prodao oko 53 milijuna albuma, 10 ih je bilo u “Top 10”, 9 singleova je bilo na Billboardovom broju 1, osvajač je više američkih glazbenih nagrada, te “Grammy”-ja.
Cijene ulaznica: tribina desno i tribina lijevo 220 kuna, parter 320 kuna i VIP parter 450 kuna. Ulaznice će biti u prodaji u Rijeci u turističkim agencijama “RB Travel” i “Guliver”, “Aquarius CD Shopu”, Turističko informativnom centru i Kartomatu na Korzu, “Kompas”-u i “RB Travel”-u u Opatiji, te on line preko Ticketagenta, Ticketlinea i histriafestival.com (052-522-722).

PR/PRESS MANAGER ovih koncerata je Vinko PERŠIĆ


Drugi strani koncerti su u pripremi…

 

Comments are closed.