Brija
 

KONCERTNE NAJAVE (2)

TURNEJA POVODOM 50. GODIŠNJICE NJEMAČKIH HARD ROCK VETERANA: “Scorpions” 13. studenoga 2015. godine u Trstu
Koliko se rano, pa i u nama najbližem Zapadu, ugovaraju strani koncerti, dovoljno govori podatak da je u sportskoj dvorani PalaTrieste u Trstu, iako još nismo ostavili za sobom ni 2014. godinu, za petak 13. studenoga 2015. godine u 21 sat ugovoren koncert grupe “Scorpions”. Zna se već da će na koncertu imati specijalnog gosta o kojem zasad šute, te cijena ulaznica. Ulaznice će koštati od 51,75, preko 57,50 do 69 eura. Tršćanski koncert njemačkih hard rock velikana dio je njihove slavljeničke “Return to Forever – 50th Anniversary 2015./2016.” turneje. Europska turneja “Scorpionsa” početi će 8 svibnja 2015. godine u češkom gradu Pardubice. Kraj će joj biti, prema zasad ugovorenim datumima, 26. ožujka 2016. godine u Frankfurtu. “Scorpionsima” treba odati prizanje za pedeset godina karijere što je malo koji rock band uspio doživjeti. “Scorpionsi” se pamte po rock numerama poput “Still Loving You” i (pogotovo) legendarne “Wind Of Change”. Dosad su “Scorpionsi” prodali preko 100 milijuna kopija svojih albuma. Da sve ne bi ostalo samo na nostalgiji “Scorpionsi” će pred turneju objaviti novi studijski album, te ćemo tako uz presjek njihove pedesetogodišnje karijere čuti i njihove aktualne glazbene uratke. Ne zaboravimo napomenuti da Trst i za sljedeću godinu, nakon koncerata Brucea Springsteena, te grupa “Green Day” i “Coldplay”, priprema najmanje jedan veliki stadionski koncert. Naravno sve o tome je zasad “top secret”. V. PERŠIĆ
“AC/DC”: Najbliže nama u Imoli 9. srpnja
I “AC/DC” idu na svjetsku turneju sljedeće godine. No ni oni, kako zasad stvari stoje, neće nastupiti u Hrvatskoj. Najbliže Hrvatskoj nastupiti će ma autodromu u Imoli 9. srpnja. Ulaznice su već dva dana u prodaji. Cijena ulaznice je kako pišu talijanski mediji 75 eura (plus 11,25 eura za prodajno mjesto). Svaki pojedinac, da bi se izbjegli šverceri, može kupiti najviše četiri ulaznice. Europski dio “Rock Or Bust” turneje početi će 5. svibnja u Arnhemu i završiti 25. srpnja na stadionu u Varšavi. V.P.
Iggy Azalea: Kad će u Europu?
Iggy Azalea će na turneji “The Great Escape Tour” imati kao goste aktualnog ljubimca djevojaka Nicka Jonasa, novu R&B divu u usponu Tinashe i DJ Wizz Kida. USA turneja kreće 14. travnja iz Kalifornije, a završava (zasad) 24. svibnja u Teksasu. Za Iggy je ova godina bila iznimno uspješna: imala je dva planetarna hita, “Fancy” i “Black Widow”, a osvojila je i četiri “Grammy” nominacije. Najavila je i duet sa Britney Spears, te novi album za koji se šuška da će na njemu gostovati Selena Gomez. V.P.

 

Comments are closed.